maanantai 3. syyskuuta 2012

Sunttihöpinöitä

Ai niin. Äiti pyysi kertomaan, että se päivitti Maksashuntti-sivulle kaikkee, mitä mä voin syödä. Ettäs niinku jos sua kiinnostaa, mitä mä syön ja mitä mä varsinkaan en syö, ni käy kattomassa. Ja ehdottomasti suosittelen lukemista, jos sullakin on sama vaiva. Elikkäs MAKSASHUNTTI. Toooosi tyhmä tauti, mutta mä synnyin sen kanssa enkä voi sille mitään. Ettäs mä oon niiku karkeakarvainen kääpiömaksashuntti. Hö.

Huomenna mä oon 1v 3kk eli 15kk ja minut voi kuulemma virallisesti mitata, että olenkos mää kääpiö vai kaniini. Enhän mä ny mikää pupu ole, äly hoi... (vaikka Henna-sisko väittääkin että mä oon kiinalaisesti horrorskoopilta jänis).

Heippa!

3 kommenttia:

 1. Moi!
  Oli mukavaa löytää kohtalotoveri maksashunttiasiassa. Meilläkin on siis n. 8 kk vanha kääpiösnautseri, jolla todettiin maksashuntti, emmekä halua sitä leikata. Varsinkin teidän ruokaan liittyvät jutut ovat olleet todella mukavia lukea, olin melko kauhuissaan, kun luin, että erikoisruoan lisäksi mitään muuta ei koskaan saisi antaa. Onneksi meillä Huugo tykkää jostain käsittämättömästä syystä erityisen paljon nappuloista, niin ei tule ongelmaa sen kanssa. Mutta mukavaa nähdä, että tämänkin sairauden kanssa voipi elää normaalia elämää :)

  VastaaPoista
 2. Hei Mariemilia ja Huugo! Kiitos viestistäsi. Kyllä shuntin kanssa näköjään voi elää aika normaalisti varsinkin, jos koiralla on muuten hyvä ruokahalu. Meillä Minnin nirsoilu tuo oman vivahteensa tähän hommaan.
  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Minni juo tavallista enemmän ja siten myös pissailee vähän väliä (ei niin kivaa, kun Minni ei ole täysin sisäsiisti). Tuo lisääntynyt juominen ja pissaaminen liittyy jotenkin taudinkuvaan; ja mun onkin tarkoitus jutella siitä lähiaikoina lääkärin kanssa. Parhaatkaan lääkärit eivät osaa sanoa, mikä on shunttikoiran ennuste tai elinajan odote...ei kuulemma ole riittävän pitkältä ajalta seurantatutkimusta. Täytyy toivoa, että se on vuosia, ennemmin kuin kuukausia. Kaikkea hyvää teille! Minni lähettää pusuun Huugon nenänpäähän :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ruokavinkeistä!

  Lilly ja mamma toivottelee Minnille mahdollisimman paljon hyvää!! Ihanaa syksyä koko perheelle!

  Meille kuuluu hyvää; Lilly ei ole saanut kohtausta kolmeen viikkoon (ainakaan meidän kotona ollessa :/ ) Ajattelin mennä otattamaan ne sappiarvot ja sitten mennä sen shunttiasiantuntijan kanssa juttelemaan, siis sinne yliopistolliseen.

  VastaaPoista