Syömisestä

Olen vähän ronkeli ruoan suhteen. Ihan pienenä, kun olin just tullut kotiin, olin muutaman viikon ripulissa. Ei kiva. Äiti kantoi apteekista kassikaupalla kaikenlaista rohtoa, mutta ei niistä ollut mitään apua ennen kuin vihdoin vaihdettiin nappulamerkkiä.

Kasvattajalta olin saanut aloituspakkauksen Royal Caninin pentunappuloita, mutta ne pisti mun masun ihan kuralle. Me vaihdettiin se Nutron hypoallergeeniseen, vehnättömään lammas-riisinappulaan. Hirveen makusia, yök, mutta niillä mun masu tuli vähitellen kuntoon. Ja tietysti sain vielä lääkkeitä. (Laumanjohtajan sivuhuomautus: Canicur Pro -pastaa ja Biofarmin Inupekt Forte -pillereitä. Näiden nimiin vannon; näillä on saatu Minnin masu kuntoon jo monta kertaa!)
Äiti sanoi, että siitä tuli lyhyessä ajassa Mustin ja Mirrin kanta-asiakas, kun se kävi siellä joka toinen päivä hankkimassa jotain ja kysymässä apua. ISO kiitos Mäntsälän Mustiin ja Mirriin sekä minulta että äidiltä!

Alkuvaikeuksien jälkeen masu on ollut pääosin kunnossa, mitä nyt silloin tällöin saatan oksentaa. Tykkään syödä kaikkea, mitä eteen tulee. Hurjinta, mitä olen oksentanut, on talouspaperia, virkattu barbien kaulaliina ja pyöräilykypärän pehmuste. Nämä kaikki peräjälkeen. Oli aika kauhee olo, hyi.

Viimeimmäks vetelin yhdellä haukkauksella kokonaisen pehmoeläimen jalan. Se pyöri pari päivää masussa ja tuli sitten yläkautta ulos. Kyllä mä olin aika vihainen otus, kun se painoi siel masussa. Mä en ymmärrä, miks jotain voi syödä ja jotain ei. Ihan tyhmää...

Mun lemppariherkkuja ovat kermaviili, jugurtti, piimä, jäätelö (ai mitä, ei o ruoka vai?) ja maksalaatikko. Jauhelihakin on namia. Raejuustoakin mä saan joskus, ja riisiä varsinkin silloin, kun masu on heittänyt volttia. Mutta muuten mun tyypillinen ateria on liotettuja (tai kuivia) kananappuloita, vähän maksislootaa mausteeksi ja piimää tai kermaviiliä liukasteeksi. Ai et on hyvää! Äiti kommentoi 15.9.2013: Minnillä on tämän kirjoituksen jälkeen todettu maksashuntti, joten maksalaatikko, jauheliha ja koiranmakkara ovat kaikki olleet no-no eli täysin kiellettyjä jo kohta 1,5 vuotta.

Äskettäin sain kermaviilin kanssa myös semmosta kuin koiranmakkara. Sekin oli tosi hyvää.Mutta tiijättekö, mikä on ihan ehdoton ykkösherkku, mitä mä voisin syödä vaikka koko ajan: se, mitä mun isi tai äiti sattuu just syömään. Ihan mitä vaan. Oon mä niin kohtelias.