tiistai 25. syyskuuta 2012

Äiti kertoo...

Aikuisten oikeasti Minnin tilanne on suht vakava: syömättömyys, oksentelut, runsas juominen ja (sisälle) pissaaminen sekä uusimpana oireena lattioiden nuoleminen ovat kaikki maksashuntin ja maksan vajaatoiminnan vakavia oireita.

Veriarvot eivät olleet aivan katastrofaalisia, mutta eivät hyviäkään.

Sovittiin, että Minni jatkaa samalla lääkityksellä (annosta vähän nostettiin; nyt 2 x 2,5 ml/vr Levolacia) sekä lisättiin kuuriluonteisesti 10 päivää Pepcidiä mahasuojaksi, jos se hillitsisi lattioiden nuolemista (sikäli kun se on johtunut närästyksestä). Minni joutuu myös olemaan pääosin Hill's l/d purkkisapuskalla eli kaikki proteiinit jätetään nyt pois.

"Tyhmyys" johtuu siitä, että aineenvaihdunnan kuonat kiertävät verenkierrossa ja siten myös aivoissa. Eli toko-kursseille ym. ei kannata rahojansa tuhlata. Vain osittainen sisäsiisteys selittyy myös tällä, samoin hidas oppiminen muutenkin.

Maitokulmahampaita ei leikata pois; ne eivät haittaa Minniä ja koiraa ei haluta nyt altistaa turhaan enemmälle kärsimykselle. Juoksuistakaan ei ole ollut Minnille haittaa, joten sterilointikin saa jäädä.

Ulospäin Minni on edelleen vilkas ja suht terveenoloinen koira, suorastaan ADHD aina välillä. Jos vointi on hyvä, Minni nukkuu yöt hyvin. Jos on jotain hämminkiä, yöt ovat levottomia.

Sovittiin lääkärin kanssa, että näin mennään nyt päivä ja viikko kerraallaan Minnin vointia seuraten. Puolen vuoden päästä uusi kontrollikäynti, jos tilanne edelleen tällä mallilla. Jos vointi huononee, sitten aiemmin, jolloin tehdään uudet päätökset jatkosta.

Niitä päätöksiä on vain yksi.

Minnillä on siis vain vähän aikaa jäljellä. Puhutaan korkeintaan puolesta vuodesta; vointi kun kuitenkin tasaisesti muuttuu epävakaisemmaksi. Jos näemme 2-vuotissyntymäpäivän, se on jo ihme. Mutta toistaiseksi iloitsemme pienestä suloisesta kiltistä rakkaasta mäyräkoirastamme täydellä sydämellä :)


15 kommenttia:

 1. Minni, me toivotaan sulle kumminkin monta "puolen vuoden päästä kontrollikäyntiä". Sillai, että niistä tulee yhteensä monta vuotta...
  Muuten ei oikein ole sanoja, niin vakavia äitisi höpisee. Olet suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mai sun tsempistä, me tääl äitin kans huokaillaan miten ihania kommentteja me ollaan saatu :) t. Minni ja äiti

   Poista
 2. Tsemppinkiä kotiväelle ja paljon, paljon pusuja ja rapsuja lähettää Minnin ikioma kummitäti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puspuspuspus lähettää Minni kummitädille! Milloin sä tulet meille, että me voidaan taas nukkua viekukkain? :) <3 <3 t. Minni

   Poista
  2. Arvaas kuka tulee sua kattomaan huomenna?! Leikitään, pusutellaan ja nukutaan viekukkain! t. kummitäti

   Poista
  3. Hihii! Nyt sä olet täällä, mun lempparikummitäti (ainoa), heh :) Pus! t. Minni

   Poista
 3. Voi ei! Nyt ei kyllä hanki osata sanoa mitään. Komppaan Maita ja toivottelen mahdollisimman monta puolen vuoden kontrollia. Toivottavasti tuo lääkityksen annoskoon kasvatus helppaa Minnin oloa, ja samoin toivomme, että Minnille alkaisi tuo Hill'sin ruoka maistumaan. Haleja ja rapsuja Minnille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haleista ja rapsuista ja tsemppauksesta, niitä tarvitaan! Minskula on onneksi nyt aika kiitetävästi syönyt omaa erikoisruokaansa...raukkaparka, kun ei muuta saa. Mutta pysyypähän ainakin paremmassa kunnossa. Ainakin virtaa tuntuu riittävän!
   t. Sari

   Poista
 4. Olen niin tosi paihoillani puolestanne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihmeen toivossa yritän kuitenkin täällä elää, josko Minni sittenkin voisi paremmin kun syö vain omaa erikoisruokaansa ja eläisi näin vähän pitempään.
   Aina on toivoa kun on elämää :)
   t. Sari

   Poista
 5. Tsemppiä Minni! Jaksa taistella pikkuinen. Sää oot mun ajatuksissa. Ja mun mamma lähettää voimia sun perheelle. Siltä tuli itku kun se luki tän jutun. Me toivotaan, että teillä on vielä paljon iloisia ja ihania hetkiä yhdessä.

  T. Nakki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nakki ja kiitokset sun mammalle kans! Mä taistelen tääl ihan "hirmeesti", niiku sä varmaan sanoisit, hih :) Yhtä iltana ovikello soi ja mä haukuin ihan hulluna. Siel oli joku täti, joka luuli, että meillä on monta koiraa ja sitä vähän pelotti, että mitähän sielt tulee, ku ovi aukee. Eikä meinannu uskoo, ku äiti sanos, et vaa yks pikku kääpiömäykky haukkuu ja sekin tavallista pienempi. Hahaa! Mä laitan hanttiin niiku pieni armeija :) Hyvää syksyä teille t. Minni ja äiti

   Poista
 6. Voi ei kuinka surullisia uutisia. Toivotaan nyt mahdollisimman hyvää loppuelämää, joka toivottavasti on paaaaljon enemmän kuin puoli vuotta.

  Sanattomaksihan tuo vetää...:(

  Kaikkea hyvää, toivoo Lilly ja mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilly ja mamma! Kyllä me täällä Minnin kans tsempataan joka päivä. Tällä hetkellä vointi on stabiili...erikoisruoka maistuu ja koiruli on ihan hyvin syöneessä kunnossa ;) Jos näin mennään, niin hyvä on...ei voi kun toivoa parasta.
   Ihanaa, kun tiedän, että niin moni ajattelee meitä. Hyvää syksyä ja hyviä vointeja teillekin! t. Sari ja Minni

   Poista
 7. Voi, suuresti jaksamisia teille!♥ Surullistahan tuo on..:( Tsemppiä ja yrittäkää jaksaa!!

  VastaaPoista