sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Herkkulautanen

Morjens!

Ja anteeksi. Mä oon ollut kauheen laiska. Mitään en o kirjottanu heinäkuun jälkeen. Varmaan te luulette, että mä oon ihan hirveen sairas tai jotain. Mutta en mä oo. Mitä nyt pikkusen oon ollu ruokahaluton välillä. Ja janottaa niin, että koko kuppi menee kerralla. Ja pissattaa niin, että äiti ja isi on jo molemmat ihan unihäiriöisiä ku ne hyppii pitkin yötä päästämään mua ulos pisulle.

Mutta muuten mulla menee kyllä ihan hyvin. Tässä pari maistiaista viime päiviltä:


Eilen oli lauantai eli karkkipäivä. Äiti latoi mulle herkkuja isolle tarjottimelle vähän joka pussista, mikä mun kaapista löytyi. Namms! (Äiti vinkkaa: tällä saa pitkä syömättömyysputken katkaistua; supernirso koirakaan ei voi vastustaa tätä paljoutta. Ja oikeasti...vain pieni määrä tästä oikeasti menee :)Tässä mä esitän yhtä monista mun erityisposeerauksista Eemelille, joka ottaa musta valokuvia.


Hyvää syksyä kaikille kamusille!


9 kommenttia:

 1. IHANA kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Ja näytät kyllä tosi hyvältä, köllimiskuva osoittaa, että sinusta tuntuukin hyvältä. Kiva jos syötkin jotain, mammasi on aika ovela kun saa sinut herkuttelemaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihana kuulla sinustakin :) Olenkin aika peto köllimään, siinä olen hyvä, hih!
   Mukavaa syksyä sinulle!! t. Minni

   Poista
 2. Kiva kuulla pitkästä aikaa, käydään täällä kurkkimassa kyllä:)
  Hyvä, että joku herkku maistuu:)) Tiitukin on nirsoillut, mutta nyt kun löytyi tuo namipallo, niin vähän jo pelattinkin;)
  Hyvää ja aurinkoista syksynjatkoa:)Muiskut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiitunen! Kiva kuulla sinustakin! Oi, sinulla on ihku namipallo. Minulla on semmonen Kongi, johon saan välillä namia ja muuta herkkua. Se on aika jänskä. Osaan heittää sitä kuonollani korrrrkealle! Hyvää syksyä sinullekin :) <3 t. Minni

   Poista
 3. Hei. Haluaisin kysyä että minkä ikäisenä tällä teidän koiralla todettiin maksashuntti ja ja annettiinko silloin paljon toivoa että kauanko elää? Kävikö leikkauksessa? Miten nyt voi? :) ja miten olette suhtautuneet tähän sairauteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Minnin maksashuntti todettiin puolivuotiaana. Silloin ei annettu oikein minkäänlaista ennustetta elinajasta. Lääkäri totesi vain, että ruokavaliolla ja oikealla lääkityksellä koira voi elää hyvinkin jonkin aikaa...mutta ei mitään takeita kuinka pitkään. Maksashunttikoirien elinajasta ja erilaisten hoitojen vaikutuksesta siihen ei käsittääkseni ole tehty seurantatutkimusta, jotta siitä voitaisiin sanoa oikein mitään.

   Me emme leikkauttaneet Minniä, koska eläinvakuutuksemme ei korvannut leikkaushoitoa. Siitä syystä, että kyseessä olisi ollut synnynnäisen vian korjaus. Leikkaus olisi maksanut jopa 2500-3000 euroa, ja lopputulos olisi ollut epävarma (koira olisi myös saattanut kuolla leikkaukseen), joten päätimme, että leikkaus on liian kallis.

   Koira voi tällä hetkellä kohtuullisesti. Viikin eläinsairaalassa olemme käyneet muutaman kerran kontrollissa, jolloin on otettu verikokeita ja tutkittu koiraa päällisin puolin. Viime helmikuussa saimme periaatteessa jo "viimeisen diagnoosin" eli "kannattaa harkita vakavasti eutanasiaa".

   No, Minnin vointi on mennyt sillä lailla aaltomaisesti, välillä vähän huonommin, välillä loistavasti. Me olemme päättäneet, että päivä kerrallaan, koiran ehdoilla. Emme pitkitä koiran elämää tarpeettomasti, emme anna sen kärsiä. Mutta emme myöskään vie sitä piikille, jos se voi ihan hyvin. Niinpä Minni on saanut elää ihanan kevään ja kesän, ja on ollut iloinen ja energinen.

   Minnin vointi on kehittynyt nyt sen verran, että Minni juo tällä hetkellä aivan kauheasti ja pissaa tietysti myös usein. Muuten Minni ei näytä kärsivän. Edelleen mennään päivä kerrallaan, nyt lähinnä oman jaksamisen mukaan. Eihän tässä mitään huiman pitkiä aikoja enää ole odotettavissa, jatkoajalla mennään jo.

   t. Minnin mamma Sari

   Poista
 4. Minni, kylläpäs sulla onkin makosia herkkuja lautasella. Tuplamuiskut sulle söpötär!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halipusut ja nuuhkutukset teille ihkut poitsut <3 t. mInnI

   Poista
 5. Kiitos kommentistasi! Mun pikkuisella todettiin vasta maksashuntti. Tai vielä se on vasta epäily, mutta vahva sellainen. Odotetaan kutsua helsinkiin jatkotutkimuksiin. Tämä on ollut järkytys, sillä pikkuinen on vasta 4, 5kk. Nyt voi toistaiseksi ainakin hyvin kun on lääkkeitä saanut. Virtaa riittää ja toivottavasti voi hyvin jatkossakin. Hyvää syksyn jatkoa teille :)

  VastaaPoista