perjantai 21. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

Hei vaan!
Kauhee ressi. Joulu on tulossa ja meillä imuroidaan, paistetaan haisevia vihannesruokia, kannetaan kuusipuu sisälle ja koristellaan kaikki paikat punaisilla ukkeleilla, joilla on piiiitkä parta ja punainen lakki. Kumma porukkaa tää mun perhe, ne on kaikki ihan hurahtanut jouluun. Enkä mä ees tiedä millon se tulee ja miltä se näytää, onko se kiltti, onko se mies vai nainen ja tuoko se mulle mitään!?! 

Äiti on sanonut, että joulupukki tulee neljältä aattona. Mitähän sekin tarkottaa...tuleeks meille joku vuohipukki käymään...eieieiei....mä oon kyl ihan pihalla. Sen takia mä oonki ollu vähän ressaantunu.

Talvi on kyllä kiva, vaikka en mä kylmästä tykkääkään. Mulla on semmonen oma leikki pihalla. Työnnän kuonon lumen sisään ja ettin jäljen. Sitten seuraan sitä ja joskus kaivan oikein tunnelin. Mulla on jo oma salapaikka pihalaattojen välissä; siellä oli varmaan joku päästäinen asunut, ku sen haju oli joka paikassa. Mutta nytte se oli jo kuollu taikka muuttanu vanhainkotiin.

Ja mä tykkään juosta. Oikein hirveesti vaan juosta ympyrää ni että lumi pöllyää. Sitten mä meen ihan lumiukkona sisään ja äiti tykkää.

Tässä on ihan äskettäin minusta otettuja kuvia:Oikein makoisaa Joulua itse kullekin!


10 kommenttia:

 1. Hyvää joulua sinullekin Minni! Olet kyllä ihan ylisöpö tapaus! t: Paavo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) Mähän ihan punastun täällä, hui. Hyvää uutta vuotta sulle Paavo! Eihän sitte välitetä niistä paukuista, eihän?
   t. Minni

   Poista
 2. Hei, pieni joulukoira :) Varmastikin sulle tuodaan suurimmat paketit, olethan sä kiltein kaikista ;)
  Maiskuteltavan hyvää joulua sinullekin!

  T: Arttu ja Basse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin sen pukin!! Se oli just semmonen iso mies punasissa vaatteissa ja sillä oli piiiitkä valkonen parta. Ja hieno keppi, mis oli kilikello. Se sano, että se on eläinrakas. Nii mäki sitte sain muutaman paketin. Se kaikist paras oli uus vinkupossu tai pallo. En tiijä kumpi. Ja ison pussin suklaanappeja. Ja pari semmost mulle sopivaa luuta. Et oon mä vissiin ollu aikas kiltti. Toivottavasti tekin saitte paljon herkkupaketteja :) t. Minni

   Poista
 3. Sopivan puuhakasta joulua!

  Tuisku: Meillä on sama harrastus, mäkin tykkään möyriä lumessa ja sukellella ja ettiä hiirenkoloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulkaa mullon ollu kauheettoman kiire koko joulun! Ku meil oli kylässä se mun Vili-serkku ja sehän on siis kissa. Me pistettiin menee ihan vormulaa kämpän ympäri ja isi oli niin ilonen, että se huus monta kertaa! Kerran melkeen kaadettiin joulukuusi, mutta ei sitte....vedet vaan kaatus lattialle, ja siit tuli vähän sotkua, mut ei se mitään. Äiti ja isi siivos ne pois ja kaikki oli taas hyvin.

   Lunta on satanut lisää. Se olis muuten kivaa, mutku on ollu niin kauheen kylmä. Ootan, että vähän lämpenis, niin pääsis ulos möyrimään ja kaivaan tunneleita. Kaikista parasta on köllötellä äitin kyljessä, ku se lukee kirjaa. Se sai pukilta kirjan, joissa seikkailee mäyräkoira ;) ....niin mä oon auttanut sitä vähän niiku autenttiseen tunnelmaan.

   Myrskylle ja Tuiskulle paljon pusuja nenänpäähän ja vaikka mitä lumikepposia toivottaa Minni :)

   Poista
 4. Ihana kuulla susta, Minni. Hienoa että oot noin hyvässä kunnossa, että myyräjahdissa jaksat olla. Kuule, mä kerron sulle: ei oo vuohipukki, vaan ihan oikea joulupukki. Se on ihan eri asia. Se joulupukki on vähän niinkuin ne punaiset, pitkäpartaiset ukkelit, joita äippäsi on ripotellut ympäri taloanne. Mutta se joulupukki on vaan elävä, vähän niinkuin ihminen siis. Ja se tuo lahjoja, eli ei se paha oo. Oikein mukava ukkeli, sä voit vaikka laulaaluikkaista sille, kyllä se tykkää. Hihii, lumiukko-Minni ;)
  Oikein mukavaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi!
  T: Elli ja Ellieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elli ja Ellieli! Juu kivasti täällä menee! Ja just semmonen oikea pukki meillä kävi, niin kuin kuvailit. Ja mä sain lahjoja: vinkupossun (ei vingu enää), pallon (sain jo täytteet ulos siitä), koiran suklaanappeja (nammmm) ja mulle sopivia luita (tylsien hetkien torjuntaan). Että aika hyvin. Vili-serkku (kissa), joka oli kylässä, sai tunnelin (mulla on ennestään samanlainen), maitonappeja (nammmmm) ja varpusen (mielettömän ihana ääni!). Ja mä haukuin pukille, Vili sano "kur". Ja mä haistelin pukin lapikkaita....taivaallinen tuoksu!!! Pukilla on varmaan paljon eläimiä!!! Nyt pitää mennä nukkumaan, mä oon ihan poikki, ku Viliä on pitäny vahtia koko joulu. Hei vaan! t. Minni

   Poista
 5. Ihanaa Joulua ja paljon paketteja maailman suloisimmalle mäykkytytölle toivottaa Kummitäti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maailman ihanin kummitäti! Mun joulu oli ihana ja vauhdikas ja täynnä vaarallisia tilanteita. Toivottavasti pian nähdään. Mun pitääm päästä sun sylkkyyn nukkumaan, mulla on ihan kauheeton univelka. t. Minni joka lähettää sata nuolaisua :)

   Poista